o AUTORU

danilo todorović

Danilo Todorović rođen je 15. novembra 1997. godine u Smederevu. Završio je Osnovnu školu “Dr Jovan Cvijić” kao odličan učenik, a potom i Tehničku školu kao đak generacije. Na iznenađenje svih, školovanje nastavlja na Visokoj inženjerskoj školi strukovnih studija “Tehnikum Taurunum” na smeru “Zaštita od požara i spasavanje” jer je još od malena, kako tvrdi, pored želje da postane pisac, oduvek želeo da postane vatrogasac. Smatra da je humanost davno zapostavljena osobina kod većine ljudi, ali isto tako i da u službama kao što je vatrogasna još uvek nije izgubila na značaju. Pored studiranja i pisanja, rekreativno se bavi i košarkom koju je trenirao šest godina. U srednjoj školi uspešno se bavio i glumom gde je sa Omladinskim pozorištem Tehničke škole iz Smedereva, povodom seminara profesora srpskog jezika i književnosti u sali “Heroja” na Filološkom fakultetu u Beogradu, učestvovao u predstavi “Koštana”. Pisanjem se bavi od svoje sedamnaeste godine. “Ogledalo” je roman prvenac ovog mladog autora, a do sada je objavio tri svoje horor priče na portalu “Naše malo skladište”.

 

o ROMANU

Stravičan zločin obeležava početak ovog psihološkog, debitantskog romana mladog autora Danila Todorovića. I pored iskusnog detektiva i njegovog misterioznog pomoćnika, zločini se nižu, a mi se sve više zbližavamo sa likom ubice i pokušavamo da prodremo u dubinu njegove ličnosti sa kojom nas autor na nesvakidašnji način upoznaje. Roman je poput baroknog svoda, otkinutih delova popunjenih mračnim jezivim kamenom. Na momente surov, autor svoje žrtve lišava života bez milosti, ali čitaoca pažnja ne popušta i želimo što više da saznamo o ubici, kao i o detektivu, ali i o delovima romana u kojima se autor ne drži linearnog, već skreće u prošlost i još više krnji, ali i dopunjuje svoj barokni svod. Ogledalo je psihološki triler, misterija, horor, ali i roman o karakteru, roman unutrašnjeg monologa i roman posle kojeg ćemo se pitati: “Ko je žrtva, a ko ubica?”

 

Utisci čitalaca

.

“Jezivo i mračno. Odlična naracija, ispresecana surovim delovima koji čine savršeno ispreplitan ritam, neslućene obrte i šokantan kraj!”

– Uroš Timić.

“U životu nisam pročitala ovako nešto. Čitanje tvoje knjige je bilo poput vožnje rolerkosterom. Sve vreme se sve okreće i ne znaš da li si okrenut naglavačke ili ne. Neprestano te udara adrenalin, muka ti je od vožnje i jedva čekaš da se sve završi, a opet, želiš da traje što duže. Suvišno je dalje komentarisati, ovo je prosto genijalno!

– Jelena Kirić

REČ AUTORA

Ljude koje poznajem volim da plašim kada ih vidim, a ljude koje ne poznajem pokušavam da plašim svojim pričama. Ako od straha ne možete da spavate nakon neke od mojih priča, postigao sam ono što želim, a ako od zaprepašćenja ne možete da spavate nakon mog romana, tada sam postigao i mnogo više. Uživajte uz moje tekstove, a ja ću dati sve od sebe da uskladim vezu između kvaliteta i kvantiteta.

KOntakt


Za sve što vas interesuje, obratite mi se putem email-a ili društvenih mreža.danilotodorqvic@gmail.com